Hoe kom ik in Zweden?

Reizen naar het startpunt van onze kanotocht is heel eenvoudig. De wegen in Zweden zijn uitstekend en er rijden veel minder auto's dan in Nederland. Autoverhuur is relatief goedkoop en vliegen kan op meerdere steden. 

  • Vliegen: je kunt vliegen naar Stockholm (Arlanda) of naar Göteborg (Landvetter) en daar een auto huren om op naar de startlocatie (Ekshärad) te rijden. Beide luchthavens hebben meerdere autoverhuurbedrijven en de prijzen zijn gelijk of zelfs iets lager dan in Nederland. De afstand vanaf beide luchthavens naar startlocatie Ekshärad is ongeveer 350 kilometer, waar je 4,5 uur over rijdt (voornamelijk 80-wegen). 
  • Eigen auto: je kunt ook met eigen auto rijden vanaf Nederland. De afstand is ongeveer 1500 km als je via de bruggen (Denemarken-Zweden) rijdt. Wij rijden hier 2 dagen over en boeken dan altijd een overnachting in de buurt van Malmö. Een alternatief is de nachtboot van Rostock (Duitsland) naar Trelleborg (Zweden). Dit verkort de afstand iets. De boottocht doet er een uur of 5 over. Je kunt een eenvoudige slaaphut boeken.
  • Openbaar vervoer: het is ook mogelijk om volledig met de trein en bus naar Zweden te reizen. Wij hebben hier geen eigen ervaring mee. Met de trein kom je ongeveer tot Göteborg / Arvika, waarna je de rest met de bus kunt doen. Openbaar vervoer binnen Zweden kun je plannen via deze website

Heb je nog vragen? Laat het ons dan gerust weten. 

Over ons

Rik Duursma en Victor Kas zijn sinds hun studie psychologie gefascineerd door de primitieve mens in ons. Ze zijn gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling en hebben samen talloze kanotochten gemaakt door Zweden en Noorwegen. Hun missie is mensen inspireren om in contact te komen met hun primitieve zelf.