Wat vonden onze klanten van de ervaring?

Dennis & Jantien

"Wat een ongelofelijk gave trip was dit. Echt weg zijn van de dagelijkse bezigheden, verwachtingen, en afleidingen die de dag vaak bepalen. Trek eropuit! Ga de uitdagingen aan met jezelf in de vrije natuur. Gewoon eens echt alleen zijn en de rust ervaren van een primitief en vrij leven. En weer eens te doen beseffen niet veel nodig te hebben in het leven. Misschien nog wel het belangrijkste op zo'n reis. Iemand bij je te hebben met een goeie dosis humor, lef en wilskracht. Bouwen en vertrouwen op de ander, elkaar opvangen bij hindernissen van de wildernis die je onderweg tegenkomt. En vooral heel veel blijven lachen! ;) "

Saskia & Susan

"Het was echt heerlijk om na de 'gesloten' Corona periode weer vrij te mogen zijn! Want dat ben je echt -vrij. Vrij van de dagelijkse beslommeringen, maar vooral vrij in de natuur. Wat een prachtig land en wat een prachtige ongerepte natuur. Lang lantefanteren zit er niet in want naast de nodig kilometers kanoën over de prachtige meren en rivieren moet er getild, uitgepakt, opgebouwd, gekookt en hout gesprokkeld worden. Maar dan is het ook dubbel en dwars genieten van je welverdiende maaltijd, drankje, kampvuur en het overweldigende uitzicht. We hebben genoten van onze vroege ochtend yoga, het zwemmen in het schone natuurwater, het horen van elanden en het prachtige weer. De begeleiding, de kleine setting, het gevarieerde voedselpakket en de mensen van de camping- het was allemaal goed. Volkomen ge-reset en een onvergetelijke ervaring rijker reisden we heel tevreden naar huis!"

Peter

"Nog niet eerder heb ik zo intens van de Zweedse natuur mogen genieten als tijdens deze geweldige kanotocht. Iedere dag bestond uit een aaneenschakeling van highlights zoals de prachtige ochtendnevel over het Fjällrämmen meer, de geur van grove dennen en het kleurenspel van de ondergaande zon achter de heuvels en de bossen. Nooit eerder heb ik mij zo één met de natuur gevoeld als tijdens deze kanotocht. Zelfs de meest simpele dingen zoals het maken van een heerlijk bakkie koffie in de vroege ochtend laten een mens alle zorgen en banaliteiten van het dagelijks leven compleet vergeten. Ik voelde mij na deze sublieme tocht lichamelijk ontzettend voldaan en mentaal helemaal fris en ontspannen. Wie van natuur en avontuur houdt, kan ik deze tocht van harte aanbevelen. Volgend jaar voor mij zeker weer!"

Joeri

"Het was een detox en uitdaging tegelijk! Fysiek, mentaal en emotioneel. Te midden van de natuur, en in de afwezigheid van afleiding, hebben we gereflecteerd op de grote levensvragen. Wat zijn mijn waarden en welke waarden streef ik na? Zijn het mijn eigen waarden, of die van iemand anders? Omgeven door de natuur zien we vaak onze eigen natuur. In deze heldere momenten is het goed om onze horizon opnieuw te definiëren en waarden te stellen die we willen najagen."  

Lotte & Joris 

"De tocht was prachtig! Vanaf het eerste moment op het water waren dingen als werk en sociale verplichtingen mijlenver weg. Het buitenleven heeft ons veel goeds gedaan. We voelden ons energiek en gelukkig en weer een beetje kinds door het buiten spelen. De kanotocht heeft ons vooral geleerd dat we in Nederland enorm veel luxe en comfort hebben die we als vanzelfsprekend beschouwen, maar we zijn erachter gekomen dat we ook met veel minder heel gelukkig kunnen zijn. Ook hebben we aan den lijve ondervonden hoe belangrijk een goede samenwerking is. We hebben elkaar gesteund en geholpen tijdens moeilijke momenten en hebben de (vele) mooie momenten samen kunnen delen." 

Peter 

"Een prachtige manier om de weergaloze schoonheid van die eindeloze Zweedse natuur te beleven. Het heeft iets overweldigends waardoor ik mezelf een heel klein radartje ging voelen in het grote systeem van moeder natuur. Ik steeg snel op uit mijn dagelijks leven en werd volledig in beslag genomen door het kanoën en de schitterende natuur om me heen. Ik leerde daardoor de relativiteit (weer) inzien van zaken die het dagelijks leven soms nodeloos overheersen of inperken. Die beleving gaf me direct energie en ideeën waar ik nu weer een hele tijd op kan bouwen."  


Marjan & Angelique 

"Voor mij was de kanotocht een nieuwe ervaring en een eerste kennismaking met, wat ik dan noem, wildlife. Ik vond het leuk om te ontdekken dat ik dat simpele gedoe erg leuk vind. Gewoon bezig zijn met de basale dingen van het leven. Je krijgt allerlei visioenen van Vikingen en Noormannen en hoe avontuurlijk dat voor hen moet zijn geweest om door verlaten gebieden te varen op zoek naar een goede plek voor een nederzetting (onze tent)."Over ons

Rik Duursma en Victor Kas zijn sinds hun studie psychologie gefascineerd door de primitieve mens in ons. Ze zijn gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling en hebben samen talloze kanotochten gemaakt door Zweden en Noorwegen. Hun missie is mensen inspireren om in contact te komen met hun primitieve zelf.