Momenteel hebben wij geen beschikbaarheid meer voor onderstaande solo kanotochten voor het seizoen van 2023. Wel kun je je nog inschrijven voor de OERweek!

Svartälven tocht (5-7 dagen)

De Svartälven tocht is ideaal om avontuurlijk te onthaasten en te genieten van de ongerepte Zweedse natuur. Je vaart afwisselend over kleine meren en rivieren, kampeert op onbewoonde eilandjes en hebt voldoende tijd om onderweg te vissen, zwemmen en genieten. Tijdens je tocht spot je met een beetje geluk elanden, bevers en kraanvogels. Er zijn onderweg een aantal plekken met een shelter waar je een vuurplaats en vaak droog hout kunt vinden. Maar voor de avontuurlijk ingestelde reizigers zijn er veel idyllische plekken om wild te kamperen. Halverwege passeer je een klein dorpje waar je zo nodig je voedselvoorraad aan kunt vullen, maar vervolgens zit je al snel weer in de Zweedse wildernis. Ervaring is geen vereiste. Een tocht om nooit te vergeten!

Geschikt voor: iedereen met een goede conditie 

Moeilijkheid: normaal

Afstand: 50-80 kilometer (verschillende pick-up points)

Vorm: je vaart je tocht solo

Landtransporten: 5-10 (afhankelijk van je pick-up point)

Locatie: Värmland

Package: kano en toebehoren, full camping package (kookgerei, tent, slaapspullen), waterdichte rugzak/ton, dropping & pick-up, uitgebreide instructie, 2 overnachtingen in authentieke Zweedse stuga bij aankomst en vertrek

Prijs (5 dagen): 495 Euro (inclusief BTW) per persoon (o.b.v. minimaal 2 personen)

* Meerprijs extra dagen: 50 Euro per dag

* Meerprijs solo boekers: 75 Euro

Flexibiliteit: gratis omboeken tot 8 weken voor vertrek


Fjallrämmen tocht (5-7 dagen)

De Fjallrämmen tocht is perfect voor de avontuurlijk ingestelde reiziger. Deze tocht begint op een afgelegen reeks meren in de provincie Dalarna waar je het ultieme 'into the wild' gevoel krijgt. Op dag 2 word je voor een uitdagend landtransport wordt gesteld: een heuvel van 300 meter hoog waar je al je spullen, inclusief de kano, omhoog moet dragen (door kanovaarders ook wel aangeduid als Death Hill). Eenmaal bovenaan vervolg je de tocht op een reeks prachtige meren zuidwaarts richting Värmland. Onderweg vind je idyllische plekken om wild te kamperen en misschien spot je onderweg wildlife of vang je een snoek, forel of zalm.  Gegarandeerd avontuur! Let op: alleen voor avonturiers met peddelervaring.

Geschikt voor: iedereen met een goede conditie & peddelervaring

Moeilijkheid: bovengemiddeld (2 zware landtransporten)

Afstand: 80-110 kilometer (verschillende pick-up points)

Vorm: je vaart je tocht solo of als duo

Landtransporten: 8-14 (afhankelijk van je pick-up point)

Locatie: Dalarna & Värmland

Package: kano en toebehoren, full camping package (kookgerei, tent, slaapspullen), waterdichte rugzak, ton, dropping & pick-up, uitgebreide instructie, 2 overnachtingen in authentieke Zweedse stuga bij aankomst en vertrek

Prijs (5 dagen): 495 Euro (inclusief BTW) per persoon (o.b.v. minimaal 2 personen)

* Meerprijs extra dagen: 50 Euro per dag

* Meerprijs solo boekers: 75 Euro

Flexibiliteit: gratis omboeken tot 8 weken voor vertrek


Vervoer naar Zweden

Er is een aantal goede opties om in Zweden te komen:  

  • Vliegtuig  + auto huren: vliegen op Stockholm, Gotenburg of Oslo en een auto huren (+/- 5 uur reistijd vanaf luchthaven). 
  • Vliegtuig + openbaar vervoer: vliegen op Stockholm of Gotenburg en vervolgens met trein en bus (+/- 6 uur reistijd vanaf luchthaven)
  • Auto van Nederland naar Zweden

Beleid ten aanzien van wijziging en annulering

Wij hebben soepele voorwaarden ten aanzien van het wijzigen van boekingen. Zo kun je bij ons tot 8 weken voor vertrek gratis je omboeken naar een andere datum in het seizoen!* Voor ons volledige beleid t.a.v. het wijzigen en annuleren van je boeking verwijzen wij naar artikel 8 van onze Algemene Voorwaarden

Daarom kies je voor Echt Wilt

  • Bij Echt Wilt krijg je échte afzondering in de natuur: geen toeristische kanovakantie
  • De tochten die wij aanbieden van onze lokale partners hebben wij persoonlijk gevaren en uitgezocht voor jou
  • Je krijgt bij onze partners een kwalitatief hoogwaardige en lichtgewicht kano (Gatz)
  • Je krijgt uitgebreide instructie over veiligheid, materialen, navigeren, peddel techniek en wildlife
  • Gratis omboeken tot 8 weken voor vertrek
  • Wij regelen alles voor je, je hoeft alleen naar Zweden te komen! Over ons

Rik Duursma en Victor Kas zijn sinds hun studie psychologie gefascineerd door de primitieve mens in ons. Ze zijn gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling en hebben samen talloze kanotochten gemaakt door Zweden en Noorwegen. Hun missie is mensen inspireren om in contact te komen met hun primitieve zelf.