Data 2021

 • 31 mei - 6 juni 2021 is de volgende tocht die wij organiseren. Boek nu! Volledige restitutie bij COVID reisbeperkingen
 • Liever een andere week? Wij bieden ook solo tochten op maat waarbij je zelf je aankomst en vertrekdata kiest. Neem contact op voor meer informatie. 

De kanotocht

Echt Wilt regelt alles voor je, je hoeft alleen naar Zweden te komen! Bovendien bieden wij een tocht waarbij je échte afzondering in de natuur krijgt. Dit in tegenstelling tot veel andere aanbieders, die drukke busreizen aanbieden waarbij je belandt op een toeristisch meer met veel andere kanovaarders. Wij regelen voor jou:  

 • 5 dagen kanotocht door de Zweedse natuur
 • Kano (1 of 2-persoons), tent, slaapzak en matje, kookgerei, waterdichte rugtas, mes, zaag (full camping package)
 • Voedselpakket en vishengel per due 
 • Dropping bij het startpunt van de tocht en diverse pick-up-points (eindpunten) zodat je de tocht in eigen tempo kunt varen
 • Uitgebreide instructie over materiaal, kanotechniek, wildkamperen en veiligheid
 • Ervaren begeleiders bij de start van de kanotocht en tijdens de tocht op afroep 
 • Wildkamperen op de mooiste idyllische locaties
 • Afzondering: geen verplicht groepsprogramma, je vaart de kanotocht op eigen tempo en je wildkampeert op zelf gekozen plekken 
 • 5 dagen geen telefoon, tablet en horloge (alleen voor noodgevallen)
 • Rust, stilte, impact, helderheid en verbinding met de bruisende natuur om je heen

Prijs

 

Per persoon, inclusief kano, full camping package, voedselpakket, dropping, pick-up en uitgebreide instructie: Euro 595,00 (inclusief BTW)


 

Voor wie? 

De kanotocht is goed te doen voor iedereen met een normale conditie en een gezonde dosis doorzettingsvermogen. Je kunt de tocht solo, als duo of met z'n drieën varen. Voor de solisten bieden wij de mogelijkheid om samen met andere solovaarders contactmomenten te hebben gedurende de dag en een overnachtingsplek te delen. Je vaart in een eigen kano en hebt je eigen uitrusting, maar indien gewenst kan je ook samen eten en overnachten. Kortom, nog steeds de rust en ruimte, maar met de veiligheid van een groepje als optie. 

 

Locatie

Zweden (Värmland / Dalarna) 

 

Vervoer naar Zweden 

Er is een aantal goede opties om in Zweden te komen:  

 • Vliegtuig  + auto huren: vliegen op Stockholm of Gotenburg, auto huren (+/- 4 uur reistijd vanaf luchthaven). Auto huren is relatief goedkoop in Zweden. 
 • Vliegtuig + openbaar vervoer: vliegen op Stockholm of Gotenburg en vervolgens met trein en bus (+/- 6 uur reistijd vanaf luchthaven)
 • Auto van Nederland naar Zweden 

Programma 

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Dag 1, avond: ontvangst en instructie over tocht, materiaal en kano. Slapen op de camping. 
 • Dag 2: dropping (ochtend), start 5-daagse kanotocht & wildkamperen (individueel met je kanopartner)
 • Dag 3-5: kanotocht & wildkamperen (individueel met je kanopartner)
 • Dag 6, einde middag: pick-up, vervoer terug naar de camping, borrel en ervaringen uitwisselen met andere deelnemers, slapen op de camping
 • Dag 7: einde en terugreis 

Meer weten over de voorbereiding op je kanotocht?

Lees hier meer informatie en tips voor kleding en materialen

Daarom kies je voor Echt Wilt

Als je zelf een kanotocht wilt maken, roept zich een hoop vragen op: waar vind ik een echt mooie route? Wat voor materiaal moet ik meenemen? Wat staat me te wachten? Je googelt naar kanotochten, maar de meeste aanbieders proberen zo veel mogelijk mensen in een busreis naar Zweden te stoppen. Resultaat: je zit met 50 andere kanoërs op een druk meer in Zweden. Dat is niet écht wild...

Op basis van ruim 10 jaar ervaring weten wij wat er nodig is voor de beste ervaring in de natuur:

 1. Wij ont-zorgen je: je hoeft alleen maar naar Zweden te komen! Wij regelen de rest. 
 2. Wij regelen goed materiaal, een full camping package, voedselpakket, vishengel, dropping & pick-up bij de kanotocht
 3. Wij geven je persoonlijk uitgebreide instructie over materialen, kanotechniek en wildkamperen bij aanvang
 4. Wij zorgen dat je een prachtige wildernis tocht maakt. Geen grote meren met massa's kanovaarders maar échte stilte!

Voorwaarden

 

 

Betaling

50% aanbetaling bij boeking en het restant 8 weken voor vertrek. Na aanbetaling van 50% van de reissom, sturen wij je een bevestiging van je inschrijving en betaling. 

 

Annuleringsbeleid 

Mocht je, om wat voor reden dan ook, je inschrijving annuleren dan brengen wij tot 8 weken voor vertrekdatum 50% van de reissom in rekening. Bij annulering minder dan 8 weken voor vertrek brengen wij 75% van de reissom in rekening. 

 

Veiligheid

De kanotocht vindt plaats in de natuur. Hoewel onze kanotochten niet geclassificeerd zijn als 'risicosport' (het betreft hier namelijk geen snelstromend water) maken we je bewust van de gangbare risico's van een outdoor tocht. Wij hechten grote waarde aan veiligheid en zullen daarom de volgende zaken inrichten om je zo veilig mogelijk aan je tocht te laten beginnen: 

 • Briefing voorafgaand aan de tocht waarin we meer informatie geven over de tocht, de omgeving, wildlife, het lokale klimaat en tips voor kleding en materialen. 
 • Instructie bij aanvang over de kanotocht, peddeltechniek, reddingsvest, het gebruik van materialen en de route

Verzekering

 

Wij raden je ten zeerste aan een (kortlopende) reisverzekering af te sluiten zodat je gedekt bent voor medische nood scenario's en eventuele schade aan de gehuurde materialen. 

 

Locatie

De exacte vertrek locatie in Zweden wordt minimaal 8 weken voor vertrek bekend gemaakt. 

 

 


* De kanotocht zal plaatsvinden in deze regio. Exacte locatie kan afwijken. 


Over ons

Rik Duursma (38) en Victor Kas (37) zijn sinds hun studie psychologie gefascineerd door de primitieve mens in ons. Ze zijn gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling en hebben samen verschillende kanotochten gemaakt door Zweden en Noorwegen. Hun missie is mensen inspireren om in contact te komen met hun primitieve zelf.