De kracht van een week in de natuur

Mismatch

Er is een mismatch ontstaan tussen onze fundamentele bio-psychologische mechanismen en ons hedendaagse leven. Stress is een serieus probleem op individueel én maatschappelijk niveau. Nederland is één van de sterkst verstedelijkte landen ter wereld en we spenderen een groot deel van onze dag achter beeldschermen. We zijn met alles en iedereen verbonden, behalve met de natuur en onszelf. De laatste jaren is er een enorme toename van het aantal aandoeningen zoals burn-out en depressie. We worden gepusht om steeds maar meer en sneller te presteren. We staan constant aan net als onze smartphones. Daar zijn we niet op gebouwd. We hebben frisse lucht, beweging en tastbare resultaten nodig voor rust en herstel. Het is tijd om te vertragen en te onthaasten. Laat je auto een week staan, zet je telefoon uit, geen meetings, geen deadlines, geen horloge, geen haast, maar wel de ultieme rust en tijd voor reflectie. 

Ervaar het zelf!

Ben je toe aan avontuur? Ben je op zoek naar een betere werk-privébalans? Wil je met minder stress en meer focus werken en leven? Gun je jezelf de tijd voor reflectie en vertraging om van daaruit versneld te vernieuwen? Of wil je gewoon terug naar de basis en de bezielende kracht van de natuur zelf intensief ervaren? Ga dan mee op onze kanotocht door 'de groene schatkamer' van Europa. Op slechts 1500 kilometer afstand ligt een ongerept natuurgebied waar je nog steeds uit heldere meren kunt drinken en overal mag wildkamperen. Dompel jezelf onder in de oer-natuur van Zweden. Kom los van je werk, relaties en familie, vertraag, reflecteer, geniet en leef een week op een manier die dichtbij onze natuur staat. 

Meer weten?

Lees hier ons blog over de ervaring: 'Een week in de Zweedse wildernis in een kano'

Over ons

Rik Duursma en Victor Kas zijn sinds hun studie psychologie gefascineerd door de primitieve mens in ons. Ze zijn gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling en hebben samen talloze kanotochten gemaakt door Zweden en Noorwegen. Hun missie is mensen inspireren om in contact te komen met hun primitieve zelf.