ALGEMENE VOORWAARDEN OERWEEK BEGELEIDE KANOTOCHT

 

1. Partijen bij OERweek 

Er zijn twee partijen actief bij boeking van de OERweek met Echt Wilt: de Klant (boeker), Echt Wilt (organisator, begeleider, specialist).  

 

2. Verantwoordelijkheid Echt Wilt 

Echt Wilt zal zorgdragen voor: 

 • Het voorbereiden van de kanotocht met onze lokale Zweedse partner zodat alle materialen voor de kanotocht klaar staan 
 • Het communiceren met de lokale partner op locatie, zodat alles zo soepel mogelijk loopt 
 • De voorbereiding van onze klanten op hun kanotocht door middel van heldere en uitgebreide informatie, adviezen en instructie en het beantwoorden van vragen en verzoeken van de klant. 
 • Het begeleiden van onze klanten tijdens de kanotocht  
 • Het geven van adviezen en aanwijzingen rondom basale veiligheid 

3. Eigen risico  

De klant toont zich bij boeking bewust van het feit dat hij/zij een kanotocht zal maken in de vrije natuur in Zweden waarbij hij/zij zal wildkamperen. Hoewel Echt Wilt zich zal inzetten om veiligheid voorop te stellen, zoals omschreven onder punt 4, zal de klant de gehele dag en nacht in de natuur doorbrengen. Dit doet de klant volledig op eigen risico. Echt Wilt is niet aansprakelijk voor letsel of schade.    

 

4. Verantwoordelijkheid van de klant 

Echt Wilt zal zich inzetten op veiligheid voorop te stellen. Daarom maken we de klant bewust van de volgende eisen om deel te kunnen nemen aan de OERweek: 

 • Om deel te nemen aan de OERweek moet de klant beschikken over een goede conditie. De klant is verplicht Echt Wilt bij boeking expliciet op de hoogte te stellen van relevante medische/psychologische condities die van invloed kunnen zijn op zijn/haar vermogen om de kanotocht te volbrengen. 
 • De reiziger wordt geacht te kunnen zwemmen. 
 • De reiziger beschikt over een reisverzekering die medische kosten in Zweden dekt en ook eventuele schade/diefstal van eigendommen. 
 • Op locatie zal het lokale kanobedrijf waarmee Echt Wilt samenwerkt de klant vragen een formulier te ondertekenen waarin de klant verklaart de kanotocht op eigen risico te ondernemen. 
 • De reiziger is verplicht te allen tijde de gegeven veiligheidsinstructies van het Echt Wilt op te volgen. Hieronder valt (niet limitatief): het dragen van een reddingsvest op het water en het in de buurt van land blijven kanoën zodat de reiziger indien noodzakelijk snel naar de kant kan. 

5. Wijzigen of annuleren van de boeking 

 • Wijzigen boeking: omdat Echt Wilt de OERweek slechts incidenteel organiseert, is het niet mogelijk de boeking te wijzigen naar een andere datum.  
 • Annuleringsbeleid: indien de klant, om wat voor reden dan ook, de boeking annuleert brengt Echt Wilt tot 8 weken voor vertrekdatum 50% van de reissom in rekening. Bij annulering minder dan 8 weken voor vertrek brengt Echt Wilt 75% van de reissom in rekening. In geval van annulering wordt de eerdere betaling van de klant met vermindering van bovenstaande annuleringskosten binnen 10 werkdagen op de rekening van de klant teruggestort. 

6. Force Majeure 

In het geval van een Force Majeure (zoals een natuurramp) kan het zijn dat we niet in staat zijn de kanotocht te laten plaatsvinden. In dat geval krijgt de klant 100% restitutie van de gefactureerde eerdere betaling. Echt Wilt is in het geval van een Force Majeure niet aansprakelijk voor andere reeds gemaakte kosten van de klant zoals vliegtickets en vrije dagen. 

 

 

Over ons

Rik Duursma en Victor Kas zijn sinds hun studie psychologie gefascineerd door de primitieve mens in ons. Ze zijn gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling en hebben samen talloze kanotochten gemaakt door Zweden en Noorwegen. Hun missie is mensen inspireren om in contact te komen met hun primitieve zelf.